• Domowa kuchnia koreańska

Autor Jina Jung
Data wydania 2024-07-17
Format 16,5x23,5
Oprawa twarda
Stron 224
Wydawca Znak Koncept
Wydanie 1
Tłumaczenie Agnieszka Dywan
54.94
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 3 szt.
ISBN 978-83-240-9492-9
EAN 9788324094929

Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia

W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.

Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki

100 autentycznym, prostym przepisom,

bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.

Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:

  • Domowy bibimbap
  • Zupa lodowa z wodorostami
  • Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
  • Roladki z dorsza
  • Ragoût z kimchi
  • Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą

Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu

Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...

Jina Jung

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci