• Jak czytać i rozumieć etykiety

Autor Ewa Sypnik-Pogorzelska,Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska
Data wydania 2023-09-22
Format 16,2x23,5
Oprawa miękka
Stron 128
Wydawca Wydawnictwo RM
Wydanie 1
22.04
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 24 - 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 15
Kurier DPD 17
Kurier DPD(Pobranie) 19
Dostępność 21 szt.
ISBN 978-83-8151-782-9
EAN 9788381517829

Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier?
Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. 
Z książki dowiesz się:
•    jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, 
•    jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności,
•    jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. 
Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków.
Dietosfera to poradnia dietetyczna działająca od 2007 roku. Jej założycielki  - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska i Ewa Sypnik-Pogorzelska - są dyplomowanymi dietetyczkami. Zajmują się też edukacją żywieniową - prowadzą warsztaty i wykłady dla firm, szkół, przedszkoli, angażują się w kampanie edukacyjne i występują w  mediach jako ekspertki. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci